Alla inlägg under februari 2011

Av Gunilla - 5 februari 2011 21:49

Sjätte dagen i attackfasen och jag har tjuvvägt mig. Resultat: -3,4 kg! Testet som jag gjorde talade ju om att jag skulle gå ner 2,6 kg så jag ser mitt resultat som mycket bra då jag dessutom har en hel dag kvar i attackfasen. Min dag:

Frukost

Omelett, rökt skinka, lättyoghurt och havrekli, kaffe

Lunch

Lax och räk- och äggsås

Mellanmål

2 bitar Carls bröd och lättyoghurt

Middag

1 kycklingklubba, karré och vitlökssås

  

Dagens lunch men jag orkade inte all lax så lite sparade jag tills imorgon.

Man blir mättare än vad man tror med den här sortens mat.


Dagen har varit bra. Lina och jag åkte och handlade lite mat eftersom hon skulle ha några kompisar på middag. Sedan städade jag och efter det en promenad på 30 minuter. Middag med goda vänner och så förstås Melodifestivalen. Vi hörs imorgon!

Av Gunilla - 5 februari 2011 10:04

Ja, så var det lördag. Undrar vad man ska hitta på idag? När man tittar ut blir man inte speciellt glad men jag ska i alla fall ta mig i kragen och gå ut och gå. Idag tillsammans med nära och kära innan vi äter middag tillsammans. Det ska bli kul! Måste bara vis en bild på hjärtljuset som jag köpte häromkvällen.

  


Visst är det fint? Jag har lagt det på min ljusbricka tillsammans med de andra rosa ljusen så det känns ändå som lite vårigt, trots vädret ute. Nu ska jag iväg och handla lite mat. Återkommer senare...

Av Gunilla - 4 februari 2011 19:06

Sakta men säkert så börjar jag närma mig slutet på den första fasen. Jag ska ju vara i attackfasen i 7 dagar så den sista dagen blir på söndag. Så här har min dag sett ut hittills.

Frukost

Lättyoghurt, havrekli, 1 kokt ägg och några skivor rökt skinka

Mellanmål

Lättyoghurt och 2 skivor rökt skinka

Lunch

2 köttfärsbiffar och 2 stekta ägg

Mellanmål

Lättyoghurt och några skivor rökt skinka

Middag

Fläskfilé, tzatziki och "dukan-bea"

  


En promenad på 25 minuter är också avklarad och just nu står en plåt med muffins i ugnen och väntar på att bli klara. Det är yoghurtmuffins som jag också kan äta, så det ska bli spännande. Jag har även köpt in Berocca, ett kosttillskott med vitaminer och mineraler. Det gör ju inget om man blir lite piggare :)

  


Av Gunilla - 4 februari 2011 14:09

Förlåt för dålig uppdatering igår men jag var ju till Stockholm och när jag kom hem var jag ganska slut. Men här kommer uppdateringen för gårdagen. Ja igår var ju utmaningens dag och vet ni jag klarade den! Jag känner mig mycket nöjd med mig själv.

Frukost

Omelett, rökt skinka, lättyoghurt och havrekli

Mellanmål

1 kokt ägg och 1 bit Carls bröd

Lunch

Kyckling och lite tzatziki

Mellanmål

1 kokt ägg, rökt kalkon och lättyoghurt

Middag

2 stekta ägg och 4 skivor rökt skinka


Dagen blev som den blev med förskjutna mellanmål och middagen, som jag åt när jag kom hem vid nio-tiden. Men jag tycker ändå att jag klarade mig riktigt bra. Uppdraget utfört! Återkommer senare med mera...

Av Gunilla - 2 februari 2011 20:32

Min huvudvärk sitter fortfarande i men jag känner att jag har en förkylning i kroppen så det kan bero på det. Det är bara att härda ut. Min dag har varit bra och jag förvånas fortfarande över att jag inte är hungrig. Så här har mina måltider sett ut:

Frukost

Lättyoghurt, havrekli, 2 kokta ägg, rökt skinka och kaffe

Mellanmål

2 bitar Carls bröd och lättyoghurt och kaffe

Lunch

2 köttfärsbiffar och 2 stekta ägg, kaffe

Mellanmål

1 bit Carls bröd och lättyoghurt

Middag

1 kycklingfilé och tzatziki


En promenad på 30 minuter har jag tagit och även hunnit med en sväng till Birsta City. Har köpt två tröjor, en ljuslykta och ett ljus. Gissa vilken färg? Jag har även varit och hämtat mina nya glasögon, två par, så nu är det till att vänja sig. Tyvärr har jag inga bilder då batteriet på kameran har lagt av men de kommer...


Imorgon blir en utmaningens dag. Jag väljer att kalla det för utmaning och inte ett problem. Någon i familjen sa att jag skulle se mig som en del av en lösning och inte en del av ett problem. Jag ska på möte till Stockholm och det är alltid svårare att styra över maten när man inte är på hemmaplan och kan äta det man själv tillagat men jag har bestämt mig för att göra det bästa av situationen. Så imorgon blir det en utmaning men jag är beredd! Ha en bra kväll allihopa!

Av Gunilla - 2 februari 2011 13:06

Jag blev så glad när jag hittade tre olika yoghurtar som jag kan äta. Dels för att de är okej för denna diet men också för att de är utan tillsatt socker, vilket är bra för min diabetes. Min absoluta favorit är den med smak av persika, passionsfrukt och vanilj. Jag rekommenderar dem varmt. MUMS!

  

Av Gunilla - 1 februari 2011 20:09

Jag hittade ett bröd som är tillåtet att äta i denna diet som heter Carls bröd. När jag såg receptet så tänkte jag att det var värt att prova i alla fall. Det smakar inte som något annat jag ätit men det är helt okej. Här kommer receptet om någon är intresserad.

Carls bröd

3 ägg

120 g lättkeso

4 msk havrekli

5 msk majsmjöl

1 msk krossade linfrön

3 tsk bakpulver

2 msk Canderel

Blanda allt och bred ut i ett ca 1 cm tjockt lger på bakpappersklädd plåt. Grädda 10 min i 200 grader eller tills brödet är gyllenbrunt.


  

Av Gunilla - 1 februari 2011 18:09

Hipp, hipp, hurra en ny diskmaskin har kommit till familjen Candell! Våran gamla, som inte var så gammal, har krånglat från typ dag 1 och nu äntligen åker den ut. Välkommen vår nya fina diskmaskin!


  

Ovido - Quiz & Flashcards