Alla inlägg under februari 2011

Av Gunilla - 19 februari 2011 20:36

Nyligen hemkommen från födelsedagsmiddag hos svärmor och svärfar. Nu rullar Melodifestivalen på TV:n i bakgrunden. För varje år så funderar jag på hur alla de bidrag som blev ratade egentligen lät. Var de verkligen sämre än de som kom med? Man bara undrar... Ändå sitter jag här lördag efter lördag och kan inte låta bli att kolla in låtarna. Är det fler som är som jag?

Min lördagsmeny:

Frukost

Lättyoghurt med havrekli, linfrön och psylliumfrön och omelett och bacon

Lunch

Nötfärsgulaschsoppa

Mellanmål

Lättyoghurt och rökt skinka

Middag 

Lövbiffsgryta och sallad, gurka och tomater


Nu åter till Melodifestivalen och grönsaksdippen. Trevlig lördagskväll på er!

Av Gunilla - 19 februari 2011 15:50

Jag blev så trött i morse när jag tittade på termometern och det var -26 grader! Nu så är jag trött på vintern och vill ha vår. Så jag började med att göra lite vårigt i köket.

  


Det kändes genast lite bättre med glada färger runt omkring sig. I morgon ska jag ge mig på sovrummet som i mina ögon är en katastrof. Nu ska vi snart iväg på middag men jag återkommer ikväll med uppdatering. Ha en fortsatt bra dag!

Av Gunilla - 19 februari 2011 08:15

Så var det lördagmorgon och den här dagen kommer nog att gå i städningens tecken :( Inte kul men ändå sådant som måste göras, anser jag, men kanske inte resten av familjen...

Bjuder på en bild från gårdagskvällen när vi åt räkor. Det är inte lätt att äta räkor när man har två katter i familjen. Doris höll på att gå upp i limningen. Snälla, ge mig en räka!

 


Vad ska ni göra idag när det är lördag? 

Av Gunilla - 18 februari 2011 19:19

I kväll blir det lite räkor som fredagsmys till Let´s Dance. Räkorna har ersatt ostkrokar som var min stora passion innan Dukan-tiden. De har ju i och för sig samma form men mera är det nog inte om är likt heller :) Vad är erat fredagsmys?

  

Av Gunilla - 18 februari 2011 17:21

Nu ska vi prova ett nyinköpt kaffe, African night heter det. Är det någon annan som provat det?

  

Av Gunilla - 18 februari 2011 16:56

Äntligen fredag! Efter en vecka i kylans tecken så ser jag fram emot en varmare helg, åtminstone inomhus. Jag har ju haft kallt på mitt kontor hela veckan och imorse var det 17 grader inne på mitt rum. Inte speciellt varmt och ombonat. Men nu är det fredag och jag ser fram emot en lugn och trevlig helg med inte något speciellt inplanerat. Jo visst, vi ska fira svärmor imorgon :)

Frukost

Lättyoghurt med havrekli, linfrö och psylliumfrö, rökt skinka

Mellanmål

Lättyoghurt och kokt skinka

Lunch

Omelett och rökt skinka

Mellanmål

Lättyoghurt och kokt skinka

Middag

Fläskfilé och vitlökssås

  


Det hände något roligt idag och som gjorde mig så glad. Två stycken på mitt jobb kom fram till mig och sa att det syntes att jag gått ner i vikt. Jag blev jätteglad och känner mig än mer sporrad att fortsätta. Hoppas ni alla har haft en bra dag och får en ännu bättre kväll!


Av Gunilla - 17 februari 2011 18:29

Tog mig i kragen och snodde ihop smeten till kardemummaskorporna. Jag har sett det receptet florera runt i olika bloggar och på forumet. Skulle vara kul att hitta något gott, som är tillåtet, att tugga på till kaffet.

   


Skorporna blev helt okej så jag kommer nog att baka dem igen!  


Av Gunilla - 17 februari 2011 17:07

Idag har gått i kylans tecken också. Det är kallt både ute och inne på mitt kontor. Om det är lika kallt på jobbet imorgon så tror jag att jag går hem. Så här har min dag sett ut:

Frukost

Lättyoghurt med havrekli och linfrön, rökt skinka

Mellanmål

Rökt skinka och ett kokt ägg

Lunch

Dukan-lasagne och kokt broccoli

Mellanmål

Lättyoghurt och paprika

Middag

Nötfärsgulaschsoppa

 


Det var i alla fall gott med soppa när man är så frusen. Men någon sa att man förbränner kalorier när det är kallt. Då måste jag ha gått ner flera kilo den här veckan :) 

Ovido - Quiz & Flashcards