Alla inlägg den 7 februari 2011

Av Gunilla - 7 februari 2011 18:34

Efter en vecka i attackfasen har jag gått ner 3,4 kg och minskat 5 cm i midjan! Det känns toppen och det här var den kick-start som jag behövde. Det är bra för motivationen! Jag vill ändra mina matvanor men även mina (uteblivna) motionsvanor. Det handlar helt enkelt om att ändra livsstil för att ja, helt krasst, få ut mesta möjliga av livet. Jag vill leva mitt liv fullt ut och inte ångra något. För det så behöver man ork och det är något som jag inte haft så gott om på sista tiden men nu hoppas jag att det ska ändras.

Av Gunilla - 7 februari 2011 18:20

Åh, vad härligt att få äta grönsaker idag! Det kändes lite lyxigt efter att ha varit utan dem i en vecka. Jag har funderat mycket och insett att jag borde ha köpt boken om Dukan-dieten innan jag började men bättre sent ån aldrig - jag beställde den idag.

The Dukan Diet. Pierre Dukan

 

Jag har ju haft lite funderingar om att det blir ganska mycket ägg för min del och undrat om det varit bra. Då har jag mest tänkt på mitt kolesterol och trott att det varit helt okej i dieten. Men nu läste jag på ett forum att det rekommenderas max 3 ägg/dag. Hmm ska bli intressant när boken kommer och samtidigt får jag öva mig på min engelska. Två flugor i en smäll, alltså! Så här har min dag sett ut:

Frukost

Lättyoghurt och havrekli, ett kokt ägg och lite paprika

Mellanmål

Lättyoghurt och paprika

Lunch

Strimlad lövbiff och omelett, gurka och tomater

Mellanmål

Lättyoghurt

Middag

Grillad kyckling, wokad lök, champinjoner och paprika och vitlökssås

 

 

Oj vad min tallrik ser kladdig ut men det bjuder jag på. Var ju tvungen att ta bort skinnet på kycklingen :) 

 

Ovido - Quiz & Flashcards