Alla inlägg under februari 2011

Av Gunilla - 25 februari 2011 16:44

Äntligen fredag! Dagen har förflutit utan några större missöden och då tänker jag på min lokala minnesförlust som inträffar då och då :)


Slutade lite tidigare och passade på att gå in på garnaffären och botanisera bland alla garnerna. Det är för mig lite som för ett barn att gå in i en leksaksaffär. Naturligtvis kom jag ut med lite nya garner i en kasse :)

  


Allt garn kommer att gå till tunna raggsockar i olika storlekar. Men känner jag mig själv rätt så blir det nog mest baby- och barnsockar. Det är liksom roligast att sticka till dem.

Av Gunilla - 24 februari 2011 19:07

Jaha, här kommer dagens bevis på fortsatt brist på kolhydrater. I dag har jag en proteindag och det är inget konstigt med det. Förutom att när jag står och lagar middagen med kastrullen på plattan och allt är nästan klart...SHIT, jag står och gör spenatsoppa! Sedan när har det gått under protein? Ja, vad ska man säga? Mina barn tycker att det är dags att sätta en GPS på mig när jag är ute och går...i fall jag går vilse. De är omtänksamma de!

Frukost

Lättyoghurt med havrekli, linfrön och psylliumfrön

Mellanmål

Lättyoghurt

Lunch

Kesoköttbullar och 2 stekta ägg

Mellanmål

Lättyoghurt

Middag

Spenatsoppa med 2 kokta ägg

  

Av Gunilla - 23 februari 2011 17:51

Jag undrar över det här med bristen på kolhydrater och vad det kan ställa till med? Jag tror att det kan påverka minnet lite :)


Idag skulle jag hämta Per efter jobbet. Alla som känner oss vet ju att han jobbar bara några hundra meter från mitt jobb. Ändå hinner jag åka ända hem på parkeringen innan jag kommer på att något/någon saknas i bilen. Det var bara att åka tillbaka och hämta honom. Behöver jag säga att jag ringde honom strax innan jag åkte från mitt jobb och sa att jag var på väg...

Frukost

Lättyoghurt med havrekli, linfrön och psylliumfrön

Mellanmål

Lättyoghurt

Lunch

Fiskgratäng med tomat och purjolök, sallad, gurka, tomater och vitkålssallad

Middag

2 stekta ägg och bacon (jag vet att bacon inte är okej i dieten men nu blev det så idag)

  

Av Gunilla - 22 februari 2011 18:31

Dagen idag:

Frukost

Lättyoghurt med havrekli, linfrön och psylliumfrön, kokt skinka

Mellanmål

Kokt skinka och te

Lunch

Ugnsstekt lax och kesellasås

Mellanmål

Tussilulls majsbröd och kaffe

Middag

Kesoköttbullar och 2 stekta ägg

  

Av Gunilla - 22 februari 2011 14:57

För två veckor sedan var jag på kontroll för min diabetes. De tog blodprov som de sedan skickade iväg för att se hur mitt blodsocker har legat ca 4-6 veckor tillbaka, ett så kallat "långtidsblodsocker". Detta innebär att man kan se hur mitt blodsocker legat sedan typ nyår. Eftersom jag bara ätit efter Dukan-dieten i en vecka när jag tog mina prover så tror jag inte att den har hunnit ge så stort genomslag men jag har dock hållt mig från kakor och sött sedan nyår.


Mina prover visade att mitt långtidsblodsocker sjunkit från 6,1 till 5,6! Vad ska då inte nästa långtidsblodsocker visa när jag ätit efter den här dieten under en längre tid? Jag tror absolut att som jag äter nu är jättebra för mitt blodsocker och mitt mål är ju att slippa börja med medicin och 5,6 innebär ingen medicin!


Dukan-dieten har inte bara inneburit en viktminskning på 6 kg under de här tre veckorna utan också inneburit att jag är piggare än förut och sover bättre. Och så tror jag att det på sikt kommer att hålla mina blodsockervärden inom det godkända.


Ni andra som håller på med Dukan-dieten, har ni märkt några förändringar förutom er viktminskning? Skulle vara intressant att höra...

Av Gunilla - 21 februari 2011 17:10

Måndag är lika med vägningsdag för mig och i morse visade vågen på ytterligare -1.3 kg! Sammanlagt 6 kg på tre veckor och -10 cm i midjan. Tjoho vad jag känner mig nöjd! Jag vet att det kommer veckor när vågen kommer att stå stilla och då ska jag försöka att komma ihåg hur jag kände mig när jag lyckats gå ner 6 kg på så kort tid. Hoppas det sporrar mig att fortsätta kämpa vidare. Det måste det!

Frukost

Lättyoghurt med havrekli, linfrön och psylliumfrön, ett kokt ägg och rökt skinka

Mellanmål

Lättyoghurt

Lunch

Kycklinggryta och grönsallad, gurka och tomater

Middag

Ugnsstekt lax, champinjoner, broccoli och sås (lättkesella, lättfil, dill och rödlök)

  

Av Gunilla - 20 februari 2011 17:52

Jaha, så börjar söndagen och därmed också helgen gå mot sitt slut. Undrar varför helgerna går så fort? Min söndag började ju med en morgonpromenad och sedan blev det lite städning och gardinbyte i sovrummet. Efter det tog Per och jag en promenad runt Sidsjön tillsammans med Britt och Håkan. Så idag har det blivit mycket promenerande. Tror jag har tagit igen lite av det jag inte motionerat i veckan :)


Berit, Linda och Sigge har varit här på eftermiddagen och Berit har hjälpt mig att lägga i färg i håret. Så nu är man som en ny människa. Tack snälla Berit! Dagen  idag:

Frukost

Lättyoghurt med havrekli, linfrön och psylliumfrön

Lunch

Hamburgare med två stekta ägg

Mellanmål

Tussilulls majsbröd och kardemummaskorpor

Middag

Kycklinggryta med bacon och lök


Hoppas ni alla haft en skön söndag för det har jag haft. Imorgon bitti väntar vägning och då får vi se om det är upp eller ner...




Av Gunilla - 20 februari 2011 07:53

Ja det är nog vad min kropp är i nu. Den har aldrig varit ute på promenad klockan sju en söndagmorgon. Jag känner mig faktiskt chockad själv! Men det var ju nästan sommar i morse med bara -10 grader och eftersom jag inte varit ute och gått på några dagar då det varit så kallt så tog jag mig nu i kragen och gjorde det direkt på morgonen. Nu har jag intagit frukost och väntar på att kaffet ska bli klart. Sedan blir det fortsatt operation städning. Tjingeling på ett tag!

Ovido - Quiz & Flashcards