Alla inlägg den 8 februari 2011

Av Gunilla - 8 februari 2011 17:56

Jag var ju på vårdcentralen idag för att ta blodprover. Jag passade då på att prata med diabetessköterskan och berättade om den här dieten och vad den gick ut på i stora drag och vad hon trodde. Hon sa att det nog inte hade fungerat om jag hade haft en sådan diabetes att jag hade måst tagit insulin men eftersom jag inte gör det så tyckte hon att jag kunde fortsätta.


Att avstå kolhydraterna under en period för att senare ta in de långsamma kolhydraterna är ju bra när man är diabetiker efterom det är kolhydraterna som drar igång blodsockret. Äggkonsumtionen får jag dra ner på och jag har nu också läst att det endast är tillåtet med max två ägg/dag i den här dieten. Jag känner att den stora äggkonsumtionen fyllde sin funktion i attackfasen men nu i cruisefasen så har jag inte samma behov längre. Dels för att varannan dag består av grönsaker men också för att jag inte är så hungrig att jag behöver stoppa i mig ett ägg till typ mellanmål.

Av Gunilla - 8 februari 2011 17:30

Idag så var det proteindag igen. Ställde mig på vågen fast jag lovat mig själv att hålla mig till vägning en dag i veckan. Skulle nog inte gjort det, vågen visade + 1,4 kg :( Men jag tänker inte ge upp! Jag ser det som ett smärre bakslag som snart kommer att rättas till. Jag har ju ätit som jag ska, druckit minst 1,5 l vatten om dagen och en promenad på minst 20 minuter varje dag. Jag håller ut!

Frukost

Lättyoghurt och havrekli, några skivor rökt skinka

Mellanmål

Lättyoghurt

Lunch

Grillad kyckling och vitlökssås

Mellanmål

Lättyoghurt

Middag

2 hemmagjorda hamburgare och en omelett

Tyvärr ingen bild idag då batteriet på kameran har dött. Måste ladda!

Ovido - Quiz & Flashcards