Alla inlägg under mars 2011

Av Gunilla - 19 mars 2011 13:17

Vad allt känns mycket lättare när solen skiner!   Vi har hunnit haft besök av finaste Sigge på förmiddagen och även varit en sväng till Birsta. Nu längtar man efter vår och sommar och lite kläder som hör till. Inga tjocka tröjor och varma jackor vill man veta av längre. Fast om jag rannsakar mig själv så har jag en hel del i garderoben i storlekar som jag inte kunnat ha på ett tag och som faktiskt skulle kunna gå att använda igen efter några kilo minus till.


Häromdagen provade jag en höst- och vårjacka som jag haft hängandes i garderoben i några år och som varit obarmhärtigt snäv. Nu äntligen kan jag ha den igen och det blir en bra jacka att ha nu i vår och vet ni...den är rosa   


Sigge som fikar Ballerinakex!

  


 Hoppas ni alla får en solig och skön lördag!

Av Gunilla - 18 mars 2011 17:55

Så var det fredag igen och helgen stundar. Arbetsdagen avslutades på ett mycket trevligt sätt med eftermiddagsfika och musik. Det var två killar som kom och spelade och sjöng för oss.   Mycket duktiga killar!


Hämtade Lina och for på Apoteket och hämtade ut medicin till henne. Nu hoppas jag verkligen att hon ska bli bättre och slippa ha så ont i bröstet. Hon har fått en inflammation i bröstbenet som inte riktigt vill ge med sig och hon får ont när hon andas och blir yr och illamående. Så här har det hållit på i flera månader och vi har varit till läkare flera gånger. Men nu hoppas vi på att medicinen ska ge verkan så hon slipper ha ont.


Dagen idag:

Frukost

Lättyoghurt med havrekli och psylliumfrön

Mellanmål

Lättyoghurt, rökt skinka, rökt kalkon och paprika

Lunch

Tonfisk, ägg, sallad, gurka, tomater, haricot verts och lite dressing

Mellanmål

Lättyoghurt och rökt kalkon

Middag

Tacoköttfärs, salsa, fraiche, sallad, rödlök, gurka och tomater

  


Måste bara bjuda på några bilder från middagen. Vår katt Doris bara älskar majs och luktar sig till när det finns på bordet. Eftersom Johan kom hem senare idag så tjuvade hon hans plats och tiggde majs.

  

  

  

 

Av Gunilla - 17 mars 2011 18:44

Hej hopp!   Sen middag idag då jag varit kvar på jobbet och haft ett möte som började klockan fem. Då man varit borta från jobbet ett par dagar så har liksom allting hopat sig och det finns tusen saker mer att göra förutom det vanliga  


Det är mycket som händer nu och ibland rullar det på lite för fort och för mycket. Det gäller att sortera ut och prioritera vilket inte alltid är det lättaste.

Frukost

Lättyoghurt med havrekli och psylliumfrön

Mellanmål

Lättyoghurt och rökt kalkon

Lunch

Omelett och rökt skinka

Mellanmål

Lättyoghurt och rökt kalkon

Middag

Kycklingspett


Nu måste jag gå och titta till Lina som inte mår så bra...


Av Gunilla - 16 mars 2011 18:07

Nu är jag åter efter två dagars konferens i huvudstaden.  Intensiva men givande dagar som har fått mig att fundera på mycket gällande arbetet... Får se var man landar i det hela.


Sammanfattningsvis kan jag säga att i matväg har det blivit mycket kyckling och jag har också lyckats äta saker som min mage inte riktigt tyckte om  Den har levt om sedan igår kväll. För mycket fett? Jag tror det även om jag inte tycker att jag ätit så mycket fett. Men eftersom jag ätit fettsnålt i flera veckor nu så kanske det inte behövs så mycket för att man ska känna av det.


Jag gör inga dagsuppdateringar gällande matintaget under måndag och tisdag utan hoppar direkt till dagens:

Frukost

Äggröra, bacon, lite sill, paprika och kaffe

Mellanmål

Lite gurka

Lunch

Rökt skinka, ägg, sallad, gurka, tomater och lite dressing

Middag

Kyckling, kebabkött, sallad, gurka, tomater och lite dressing


Hoppas ni alla har det bra där ute! Sköt om er!

Av Gunilla - 14 mars 2011 06:41

Jaha så var det måndag och ny vecka igen. Upp på vågen och konstaterar att jag gått upp 3 hg sedan förra veckan. Jag blir så trött och less, speciellt som jag vet att jag inte har fuskat något  Och trots min förkylning och bihåleinflammation så har jag tagit mig ut tre av veckans dagar och promenerat. Vad mer kan jag göra?


Nu ska jag packa det sista och bege mig till jobbet. På eftermiddagen åker jag till Stockholm för två dagars konferens. Det blir tunt med inlägg på bloggen tills jag är hemma igen på onsdag kväll men det kanske är lika bra. Just nu känner jag mig bara grinig över det här med plusset på vågen så det är nog inte så kul att läsa mina inlägg ändå   


Hoppas ni alla får en toppenmåndag så hörs vi på onsdag igen.

Av Gunilla - 13 mars 2011 18:18

Dagen idag:

Frukost

Lättyoghurt med Dukan-flingor och 2 st Carls bröd med rökt skinka

Lunch

2 st VV-korvar, ½ hamburgare och lite dressing

Mellanmål

Lättyoghurt med psylliumfrön och ett kokt ägg med lite kaviar

Middag

Kycklingspett och dragonsås


Jag köpte supergoda färdigmarinerade kycklingspett på Willys idag. De fanns i tre smaker och jag köpte de med soja. Jag har tidigare smakat de med hot chili och de var också jättegoda. Det finns säkert saker i marinaden som inte är okej enligt Dukan men det får jag ta. Perfekt att ta till på kvällen när man är lite sugen, färdigmarinerade kycklinspett som bara är att värma i mikron. MUMS!   

Av Gunilla - 13 mars 2011 15:02

Nej, det blev ingen storvinst igår   så det är bara att drömma vidare. Idag har jag hunnit med en promenad och nu har vi varit och handlat lite inför middagen. Imorgon bär det av till Stockholm och konferens. Åter hemma på onsdag igen. Det bästa med att vara borta och bo på hotell måste absolut vara hotellfrukosten! Eller vad tycker ni?


Återstår att se vad jag hittar för kläder att packa ner. Skulle behöva ett par nya byxor men blir lite snål och vill vänta innan jag köper några. Såg ett par snygga svarta linnebyxor igår som jag ville ha    Har också tittat på resor till olika ställen och skulle gärna vilja prova på Cypern som jag har hört mycket gott om. Men samtidigt så bara älskar jag Turkiet!

 

Har ni något favoritresemål? Och i sådana fall vilket?

Av Gunilla - 12 mars 2011 18:53

Per har köpt en lördagsgodispåse. Inte med godis då utan spel. Nu hoppas jag på en storvinst så vi kan ut och resa!   

Ovido - Quiz & Flashcards