Alla inlägg under mars 2011

Av Gunilla - 24 mars 2011 20:02

Hej hopp! Så var det bara imorgon kvar och sedan är det helg   

Jag har varit i Östersund idag och som vanligt när man reser är det svårt med mellanmål. Så inget mellanmål på förmiddagen och inget på eftermiddagen. Detta innebar att jag var vrålhungrig till lunchen och likaså middagen   Där märker man hur viktigt mellanmålet är, i alla fall för mig. Det som såldes på tåget var icke-dukan-vänligt. Skulle vara ölkorven då som var lite okej men ölkorv och kaffe kändes inte så lockande.


Kvällen har spenderats i garderoben. Kanske inte i garderoben men utanför provandes kläderna som fanns däri. En del åkte ner i en kasse. Det var sådana kläder som blivit lite för stora och som jag aldrig mera vill se   

Lite sommarkläder som jag konstaterade att några kilo tilll så sitter de bättre. Ni förstår vilken spännvidd på storlekar jag har på kläderna i min garderob?


Så här har min matdag sett ut:

Frukost

Lättyoghurt med havrekli och psylliumfrön och ett kokt ägg med lite kaviar

Lunch

Kalkonbröstfilé, sås , sallad, gurka, tomater, rivna morötter och vitkålssallad

Middag

Kebabkött, kyckling, sallad, gurka, tomater och lite dressing

Av Gunilla - 23 mars 2011 18:29

Halva veckan har gått och det är bara två arbetsdagar kvar till en efterlängtad helg. Men först en tripp över dagen till Östersund imorgon. Per har gått till motorcykelgaraget, tror han längtar efter att ta ut hojen på en tur   Nu när det är ljust när man kommer hem på dagarna så märker man än mer hur ostädat och dammigt det är här hemma    Ja mörker kan ju ha sina fördelar det med!


Frukost

Lättyoghurt med havrekli och psylliumfrön

Mellanmål

Lättyoghurt och rökt kalkon

Lunch

Kesoköttbullar och 2 stekta ägg

Mellanmål

Lättyoghurt

Middag

Omelett och rökt skinka


Det blev visst mycket ägg idag. Ha en bra kväll allihopa!

Av Gunilla - 22 mars 2011 19:19

Jag var nyss på affären och såg att det var ett reportage i Amelia Kropp & skönhet om Dukan-dieten. Självklart slank tidningen ner i korgen   


Stephan Rössner överläkare på överviktsenheten vid Karolinska uttalar sig om dieten:

"Det finns belägg för att proteiner är mättande, det är väl känt sedan 20 år tillbaka. Problemet med alla sådana här dieter är att de ser bra ut på pappret men är alldeles för krångliga att följa i verkligheten. Man kan gå ner snabbt och vara jättenöjd, men det viktigaste testet är hur det ser ut efter två år. Det bästa är att skaffa vanor som man kan leva med."

Men är det inte det den här dieten går ut på? Att hitta en livsstil som man kan leva med och behålla den vikt som man uppnått? Dessutom upplever jag den inte som speciellt krånglig. Jaja, var och en är salig på sin sak och jag tror på den här dieten!


Frukost

Lättyoghurt med havrekli och psylliumfrön och ett kokt ägg med lite kaviar

Mellanmål

Lättyoghurt och rökt kalkon

Lunch

Kålpudding, sallad, gurka och tomater

Middag

Kebabkött, kyckling, sallad, gurka, tomater och lite dressing

Av Gunilla - 22 mars 2011 17:41

Jag fick en fråga om hur jag håller mig motiverad. Mycket har att göra med att jag ser att denna diet ger resultat och då främst att jag går ner i vikt. Men inte bara det. Jag mår allmänt mycket bättre och känner mig piggare. Sover också bättre på nätterna och har inte behövt använda sömntabletter på länge. Bara det betyder otroligt mycket för mig.


Vad som också betyder mycket är alla som peppar och uppmuntrar mig. Alla ni på forumet, min familj och mina vänner och mina arbetskamrater.


Jag började ju med denna diet mycket beroende på att jag ville komma till rätta med mina blodsockervärden och slippa ta medicin för min diabetes. Kommer att bli kallad nu i vår för provtagning och då får jag se vad denna diet har haft för inverkan. Jag vet att mina värden kommer att vara bättre och jag hoppas också på att få sluta ta min kolesterolmedicin.


Så klart motiverar också att slippa gå ännu en sommar tillmötes med övervikt och kläder i stora storlekar. Jag vill känna mig bekväm på en badstrand     


Vad motiverar er andra?

Av Gunilla - 21 mars 2011 17:18

Måndag och ny vecka. Det känns som om veckorna bara flyger förbi. Eftersom det är måndag så är det vägdag och idag tog vågen ett stort skutt framåt. Den visade på -2,3 kg från förra veckan. Min kropp verkar vara lite konstig med varannan veckas viktnedgång och varannan lite upp. Så nästa vecka blir det nog plus på vågen igen. Men trots allt så går det ju neråt. Sammanlagt på sju veckor har det blivit -9,8 kg. Det känns otroligt skönt och jag vill aldrig mera ha tillbaka de kilona. Jag är snart halvvägs till min målvikt! 


Frukost

Lättyoghurt med havrekli och psylliumfrön

Mellanmål

Lättyoghurt och rökt kalkon

Lunch

Biffstroganoff och en kycklingfilé

Mellanmål

Lättyoghurt

Middag

Kesoköttbullar och 2 stekta ägg

Av Gunilla - 20 mars 2011 18:53

Vilken dag vi har haft! Sol och varmt och härligt. En promenad blev det och sedan iväg och handla lite mat. Mitt i matlagning och bak så meddelar Lina att hon ska vara med som avbytare i finalmatchen på den cup som hennes lag deltagit i. Lina har ju inte spelat något tidigare i cupen eftersom hon haft ont. Okej, fort fram med något till henne och äta, bli klar med middagen och sedan iväg för att kolla på tjejerna. Jag tror aldrig att jag sett en match med så många straffläggningar. Eftersom det stod 1-1 efter spelad tid så blev det straffar. Någon räknade till att lagen la sju straffar var. Men våra tjejer stod som segrare till slut. STORT GRATTIS! 


Så här har min dag sett ut:

Frukost

Lättyoghurt med havrekli och psylliumfrön, ett kokt ägg med lite kaviar och 2 st Carls bröd med smör och skinka

Lunch

Tacoköttfärs, salsa, fraiche, sallad, gurka och tomater

Mellanmål

Lättyoghurt och några skivor rökt skinka

Middag

Biffstroganoff och sallad, gurka och tomater

 

Av Gunilla - 20 mars 2011 08:02

Det verkar bli en fin dag idag också   Jag satsar på en promenad i det fina vädret lite senare idag. Annars blir det nog en lugn och skön söndag, precis vad jag behöver.


Jag har suttit och funderat lite över tiden med dukan-dieten och hur den har påverkat mig. Jag har läst på forumet att flera dukanare har satt upp delmål men jag har inte gjort det. Varför funderar jag och vet inte riktigt varför. Kan det bero på att när jag började med dukan-dieten så hade jag inga förväntningar om viktnedgång? Blir lätt så när man provat en massa och det inte har fungerat... Nu har jag ätit så här i två månader och inser att det faktiskt fungerar. Även om min kropp verkar vara lite konstig och viktnedgången är typ varannan vecka. Men ändå, det är ju neråt!


Under den här tiden så har mitt förhållande till mat förändrats, tycker jag. Innan och från början kunde jag uppleva att jag försakade mycket när jag inte åt det andra åt. Det gällde fikabröd men även bröd och pasta mm. Så känner jag inte nu. Det är ingen uppoffring längre och jag väljer bort saker utan att må dåligt över det. Det gör mig inget att någon i familjen eller på jobbet äter fikabröd när jag är med.


Jag undrar hur det kommer att kännas när jag ska gå in i nästa fas? Nu dröjer ju det lite eftersom jag har många kilon att gå ner men tankarna och funderingarna finns ju... enligt testet ska jag gå över i denna fas i juli. Det blir lagom till semester och grillsäsong. Undrar hur det kommer att kännas?


Det här var lite tankar från mig så här på söndagsmorgonen   



Av Gunilla - 20 mars 2011 07:56

När vi kom hem från middagen igår så var jag så trött så det blev inget bloggande. Så därför kommer gårdagens matintag här:

Frukost

Lättyoghurt med havrekli och psylliumfrön och ett kokt ägg med lite kaviar

Mellanmål

Några skivor rökt skinka

Lunch

Omelett och rökt skinka

Mellanmål

2 st Carls bröd med lite smör och kaffe

Middag

Kyckling med sweetchilisås

Ovido - Quiz & Flashcards