Alla inlägg under augusti 2011

Av Gunilla - 18 augusti 2011 21:34

I morgon sätter vi i gång och flyttar våra möbler till huset. Jag har varit där i kväll och bonat vardagsrumsgolvet. Pers pappa är klar med tapetsering och målning och hela huset luktar nytt   Ska bli kul att se hur det blir med alla möbler på plats. Ska försöka att komma ihåg att knäppa kort om någon vill se hur det blir.


I går morse visade vågen på -3 hg och i morse var det -2 hg så sammanlagt -5 hg på två dagar. I morgon lär det väl stå stilla eller så har jag gått upp, vem vet? Men det tar jag i morgon. I dag kan jag ju i alla fall få glädjas åt att ett halvt kilo till är borta   


Men nu åter till packning och sedan är det sängen som väntar för jag misstänker att vi börjar tidigt i morgon bitti. Tjingeling på er!

Av Gunilla - 16 augusti 2011 20:14

Det är inget kul väder nu. Grått och regnigt i två dagar nu. Var är   Jag bara undrar? I morse stod vågen på samma vikt som igår så +-0. Vi får se vad den visar morgon...


Idag har vi inte flyttat kartonger till huset utan idag blev det en sväng till Birsta. Lina och jag dumpade Per på Bauhaus och sedan gick vi i lite affärer. Det blev strumpor, läppglans och bh-ar. Ja till vem? Lina förstås! Per inhandlade en duschstång och lite andra prylar som vi behöver i huset.


I morgon blir det inte heller något med huset eftersom Lina har fotbollsmatch och den vill vi förstås se   Ha en bra tisdagkväll allihopa!

Av Gunilla - 15 augusti 2011 19:25

Ja så är då vårt husköp klart. Vi var på banken idag och gjorde allting klart så nu är vi husägare   


Morgonens vägning visade på -0,3 kg från förra måndagen. Inte mycket men det är trots allt neråt. Jag gick ju ner mycket första veckan och sedan har det varit lite fusk i helgen. Smällar man får ta!


Här kommer en bild från vardagsrummet i huset. Pers pappa har nu målat tak och väggar. I morgon skulle han visst fortsätta med målning av socklar och även ta en vända på fönstren. Vilken tur att vi har en pensionerad målare i familjen! När han är klar där ska jag ta mig an golvet och bona det. Sedan är det bara skjuts in med möblerna. Tjoho!

 

Här är en bild från det rum som ska bli Pers och mitt sovrum. Där har nu målats tak och grundats för att i morgon kanske sättas tapeter. En av väggarna är av träpanel så den och garderoberna ska målas i en ljusare färg.

 

Nu ska jag fortsätta med lite packning och sedan blir det soffläge tror jag. Ha det bra allihopa!

Av Gunilla - 13 augusti 2011 20:22

Dålig uppdatering igen men jag har inte så mycket tid över för tillfället. All ledig tid går åt till att köra kartonger och dona i huset. Idag har Pers pappa varit med oss och påbörjat en del renoveringsarbete. Måla tak, spackla och förbereda för målning av väggar och tapetsering. Vi har också monterat ihop det "praktiska" bordet och stolarna till utemöbeln. Vi invigde med eftermiddagsfika där idag.


Så här ser huset ut eller i alla fall en del av det.

 

Det här är uteplatsen på baksidan.

 

Plommonträd har vi!

  


Japp det här var lite av bilderna och det kommer nog fler framöver om någon vill se.


Angående Dukan så har ju vågen stått stilla i flera dagar men sedan gick jag ner först 3 hg och sedan 1 hg till men imorse så var det +5 hg. Det beror nog på en del firande igår med vin, lite godis och andra goda saker. Men det får jag ta och jag vet ju vad viktuppgången beror på. Får se vad vågen visar imorgon...

Av Gunilla - 10 augusti 2011 19:59

Sorry för utebliven uppdatering igår. Men vi fick tillgång till garaget och förrådet i nya huset så vi flyttade kartonger hej vilt   Jag passade då på att knäppa lite kort på tomten och huset på utsidan men tyvärr har batteriet lagt av i kameran så jag kan inte lägga in bilderna nu. Får se om jag lyckas imorgon. Apropå imorgon så kommer vi att få nycklarna till huset då. Jippi!    Det känns jättekul och spännande.


Angående vägningarna så har jag, både igår och idag, stått på samma vikt som i måndags. + - 0 kg i två dagar men det gör inget. Hoppas bara att jag inte blir stående på samma vikt i evigheter. Jag börjar känna av en aningens förkylning i kroppen och jag vill verkligen ine bli sjuk nu när vi ska flytta. Hoppas jag känner mig bättre imorgon. Hej på er!

Av Gunilla - 8 augusti 2011 20:10

Om en vecka får vi tillträde till huset. Äntligen är det dags och det känns spännande. Imorgon kommer städfirman, som ska städa ur vår lägenhet, för att kolla in lite. Det känns skönt att leja bort städningen och få koncentrera sig på att flytta in i huset.


Morgonens vägning visade på en total viktnedgång på 3 kg sedan förra måndagen. Jag känner mig mycket nöjd och kämpar vidare för att först och främst nå den vikt som jag hade innan    och semester kom in i mitt liv   


Hur går det för er andra dukanare där ute?

Av Gunilla - 7 augusti 2011 11:23

Ja det var ju den stora frågan igår när vi skulle inhandla utemöbler. Jag hade sett en fin och estetiskt snygg utemöbel som jag blev förälskad i men min man tyckte inte att den var praktisk. Den skulle inte tåla att det regnade på den och än det ena än det andra. Jaha jag fick se mig besegrad och vi valde den praktiska som skulle tåla vatten. Till saken hör att vi inte hade sett bordet uppmonterat utan endast i kartong. Men det skulle bli sååå bra, sa Per.


Killen på affären hjälpte oss genom att lasta bordet och stolarna på en truck och sedan bara skjutsade han av det rakt in i släpet som vi lånat. Praktiskt eller hur? Han skulle vi ha lånat när vi skulle ut med möbeln också... Det visade sig att det förbannade praktiska bordet vägde nästan 100 kg!!!! Bordet blir tre meter långt med iläggsskiva och skivorna är av sten! Praktiskt eller hur? Det här kommer min kära man att få äta upp länge...  


Morgonens vägning visade på + 0,2 kg. Inte så kul men det är ju trots allt bara 2 hg. De ska bort tills jag ställer mig på vågen i morgon bitti! Nu åter till packningen. Tjingeling på er!



Av Gunilla - 6 augusti 2011 08:57

Inget bra väder ser det ut att bli idag. Men det passar oss perfekt eftersom vi har en del att göra. Vi måste iväg och köpa fler flyttkartonger. Det är bara att inse att herregud vad mycket prylar och grejor man har. Sedan får vi se hur det blir med utemöblerna...


Morgonens vägning då? Ja jag önskade ju igår att den skulle visa på minus och det gjorde den men endast -0,1 kg. Ja minus var det ju i alla fall. Ska se om vädret tillåter en promenad idag.


Nej nu blir det hopp in i duschen och sedan starta dagen. Vi hörs!

Ovido - Quiz & Flashcards