Alla inlägg under december 2011

Av Gunilla - 6 december 2011 17:08

... och det finns tusen saker att göra! Jag har fortfarande inte köpt en enda julklapp men tänker att det inte är något problem eftersom vi bara ska köpa till barnen. Det är inte så svårt att hitta på något till dem för det finns alltid något som de behöver och om man inte kommer på något så funkar ju alltid pengar eller presentkort   Att handla något till vuxna som typ har allt är svårare och då hade jag nog känt mig mera stressad.


Nej, jag vill att julen ska handla om att träffas och vara tillsammans. Äta gott och bara ha det bra. Och då kommer vi ju till det här med maten. Eftersom vi alla ska fira jul här hos oss, i vårt nya hus, i år så satte jag mig igår och skrev en lista över vad som vi kan tänkas vilja ha på julbordet. Det här är vad jag kom fram till:


Köttbullar

Prinskorv

Kalvsylta

Sill

Gravad lax

Gravlaxsås

Senap

Julskinka

Revbensspjäll

Janssons frestelse

Omelett med svampstuvning

Sallat

Bröd

Smör

Ost

Leverpastej

Stekt inlagd strömming

Drick/öl

Potatis

Ägghalvor med räkor

Kaffe

Kaka


Undrar om jag har glömt något? Mina favoriter är definitivt stekt inlagd strömming och sallat. Då är det jul för mig. Vad har ni för favoriter på era julbord?

Av Gunilla - 5 december 2011 17:06

När jag har varit ensam i helgen så har jag passat på att sticka och sticka och sticka lite till.    Sockarna som var till en beställning blev klara och de levererade jag idag. Tänkte jag skulle ta en bild på dem så att jag kom ihåg hur de såg ut stickade i just det garnet och sedan resulterade det i att jag knäppte på alla sockar jag hade stickat. Inte alla då för en del är sålda och en del har jag gett bort men de som fanns kvar hemma i alla fall. Så här ser de ut.

                        


Några är i vuxenstorlek och några i barnstorlek. Nu håller jag på med ett par i lila i vuxenstorlek och sedan blir det nog ett par minisockar i bebisstorlek.


Min dotter ringde idag och sa: Mamma nu kommer du att bli arg. Jaha tänkte jag vad har hänt nu då? Då kläcker hon ur sig: Jag har tappat min Iphone i toaletten! Herregud jag tror jag blir galen. Varför måste man överhuvudtaget ha telefonen med sig in på toa. Tonåringar, man vill ju bara skrika rätt ut!   

Nu kära vänner ska jag gå och göra en lista över vad vi ska ha på julbordet. Återkommer och julefrid till alla!  

Av Gunilla - 4 december 2011 13:13

För att fördriva tiden lite så tog jag först en sväng till Dollarstore. Jag har inte varit där sedan de öppnade och tänkte att det kanske skulle vara värt att kolla in. Tror inte jag kommer att åka dit så ofta men trots att jag tyckte att det mest var skräp där så lyckades jag köpa tre saker. Shampo, badskum och en 6-pack med nötkräm. Sedan drog jag vidare till Birsta City och gick in på Buketten. Gick runt och tittade bland blommorna och plötsligt stod jag där framför Amaryllisarna. Blev kvar där och mindes jularna när jag var barn. Mamma hade alltid en röd Amaryllis stående på bänken i köket när det började närma sig jul. Fastän att jag inte är någon älskare av denna blomma så köpte jag en ändå. Kanske att den kan bidra lite till julstämningen och på nåt vis så är den en del av hur jag minns julen när jag var barn.


Hoppas ni alla har en trevlig 2:a advent!


 

    

Av Gunilla - 3 december 2011 17:28

En förklaring kanske krävs till min rubrik och tillika min frånvaro. För ett tag sedan lyssnade jag på en föreläsare som just tog upp OLIVA, som stod för Om Livet Inte Vill Annat. För det är just så det är ibland. Min frånvaro har berott på flera olika orsaker men sammantaget så har det med händelser i livet att göra. Ibland så får man lite för stora doser av prövningar som i sin tur leder till en massa funderingar och man mäktar inte med allt som man vill. Men så efter ett tag så känner man att det börjar vända och lusten till olika saker kommer tillbaka. Som att blogga för att ta ett exempel. Sedan har jag ju fått några inlägg som har påpekat min frånvaro här på bloggen och jag tänkte att det faktiskt kanske är en och annan som läser det jag skriver.


Den här helgen är jag solo här hemma. Det förstås om jag inte räknar sonen Johans närvaro som består i att sova halva dagen för att sedan sitta vid datorn och sedan dyka upp och vara social när det är mat.  Dottern, Lina är hos pojkvännen och har endast dykt upp här hemma för att duscha och byta kläder. Nu är hon på en konsert. Per är i Stockholm på kurs. Ja och vad gör jag? Ingenting faktiskt! Det känns egentligen ganska skönt att någon helg inte ha något speciellt inplanerat utan bara vara. Men jag gör ju faktiskt någonting, jag stickar som bara den! Har beställning på ett par sockar som ska vara till julklapp och jag gillar inte att vara sent ute. När jag fyllde år fick jag en jättefin och bra bok om stickning. Jag fick inte bara en utan två! Hade visst lyckas säga till flera att jag önskade mig just den boken. Den tar upp flera olika sorters mönsterstickning och jag är jättesugen att prova på någon av dem. Men jag har flera sockar på gång så jag tänkte göra klar dem först. Men sedan så...


I torsdags var vi på Hedbergskas Julstämning och såg Lina tillsammans med de andra esteterna bjuda på en fantastisk julkonsert. Tänk att det finns så många duktiga och modiga ungdomar. De blev uppmärksammade i båda lokaltidningarna och på bilden så är det Lina till höger.

      
                                Och tomten också. Rebecka Vesterlund, Beatrice Hammarström och Lina Candell sjöng ”Santa Claus is coming to town” och fick så klart trängas med tomten på scenen.Foto: Mats Olsson

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och återgå till stickningen. Hoppas ni alla får en trevlig lördagskväll!

Ovido - Quiz & Flashcards