Senaste inläggen
Usch vad dagarna går fort nu. Det känns som om dygnet har för få timmar. Men härligt med vår och sol. När jag var ute och gick idag så mötte jag en liten tjej och hennes mamma. Tjejen hade tagit ut sin fina rosa cykel och såg överlycklig ut. Undrar om det inte var premiärturen. Härligt att se i alla fall och minnas när ens egna barn var små och tog ut cykeln för första gången på våren
Frukost
Lättyoghurt med havrekli
Mellanmål
Lättyoghurt och rökt skinka
Lunch
Kesoköttbullar och 2 stekta ägg
Middag
Kyckling och bacon i sås
Hej och hå vad den här dagen gick fort. Studiebesök på jobbet, hem och lagade middag, tvättstugan och firat min pappa som fyller år idag. Vissa dagar går det bara för runt eller hur? Så här har min dag sett ut i matväg:
Frukost
Lättyoghurt med havrekli och ett kokt ägg med kaviar
Mellanmål
Lättyoghurt och rökt skinka
Lunch
Kycklingspett, rökt skinka och sallad, gurka och tomater
Middag
Kesoköttbullar, 2 stekta ägg och kokta morötter
Vågen visade idag på + 0,2 kg. Vad ska man säga? Det var väntat med tanke på veckan som varit och att jag emellanåt brukar ha veckor med + på vågen. Det var trots allt bara 2 hg och nu är det ny vecka med nya möjligheter
Idag när jag skulle ut på min promenad så var det så fint väder att jag ville ha en tunnare jacka. Härligt att lägga bort vinterjackan för en stund och härligt att jag äntligen kan ha min rosa vindjacka igen. Jag har ett par byxor som hänger i garderoben och som jag vill komma i igen. Det är mitt nästa mål och jag tror att några kilon till räcker för att nå det målet.
Frukost
Lättyoghurt med havrekli
Mellanmål
Lättyoghurt och rökt skinka
Lunch
Fläskkött med sås
Middag
Omelett, rökt skinka och kycklingspett
Här kommer ett recept på det som vi åt till middag idag. Jag bytte ut kycklingen mot fläskkött eftersom jag hade köpt en benfri kotlettrad idag. Jag skivade den och la skivorna (ostekta) i en form och hällde sedan såsen över. Jag använde fraiche 8 % och MildaMat 4 %.
Ingredienser:
2 kg kycklingfilé
5 dl kokbar creme fraiche
0,5 dl kinesisk soja
1-1,5 tsk sambal oelek
3 dl grädde
Gör så här:
Lägg de frysta eller färska/tinade kycklingfiléerna i en ugnsform där alla filéer får plats att ligga bredvid varandra - för att de ska täckas jämnt av såsen.
Blanda crème fraiche, soja, sambal oelek och grädde i en bunke och rör om. (Om du använder äkta crème fraiche och vispgrädde så ta den större mängden sambal oelek och soja, använder du light-produkter så ta den mindre mängden. Smaka gärna av.)
Häll detta över kycklingfiléerna. Det är viktigt att filéerna täcks så mycket som möjligt av såsen.
Ställ in i mitten av ugnen i 175°C i 1,5 timmar.
Servera med ris, potatis, grönsaker.
Receptet är hämtat från www.recepten.se
Här kommer ett recept på en god kall sås. På sommaren är den suverän till grillat.
Creme Fraiche
Sweetchilisås på flaska
Pressad vitlök
Jag har inga mått att gå efter. Det är bara att blanda i så mycket som man vill ha av ingredienserna. Mums!
Helgen har rasslat förbi och nu återstår endast söndagkväll. I morgon är det måndag och ny vecka med nya möjligheter
Håller på att titta i mattidningar och på datorn efter lite nya recept och främst då till påsk. Skulle vara kul att hitta något nytt att prova på. Påsken torde inte bli något problem med denna diet då det ju faktiskt finns mycket gott som man kan äta på ett påskbord och som är tillåtet. Min absoluta favorit på påskbordet är stekt inlagd strömming och den är nog inte helt okej att äta. Men vet ni, då tänker jag synda och det utan dåligt samvete
Frukost
Lättyoghurt med havrekli
Lunch
Grillad kyckling och sweet-chilisås
Mellanmål
Lättyoghurt, rökt skinka
Middag
Fläskkött i ugn med sås
Åter hemma efter en heldag som provledare för högskoleprovet. Men jag tycker att dagen har gått fort och nu har jag hunnit äta middag och inväntar kaffe Sedan blir det nog soffläge resten av kvällen, skönt...
Någon undrade om storseansen som jag var på häromkvällen och vilken som höll i den. Mediumet heter Marie Johansson och hon har en hemsida www.mjsgladje.se/ ifall någon är intresserad och vill veta mer.
Frukost
Lättyoghurt med havrekli och ett kokt ägg med kaviar
Mellanmål
Lättyoghurt, kokt ägg och kokt skinka
Lunch
Kinamat: Kyckling chop suey
Middag
Tacoköttfärs, fraiche, tacosås, sallad, gurka och tomater
Tjingeling på er!
Fredag men inte sista dagen på arbetsveckan för min del. Imorgon går högskoleprovet av stapeln och jag ska vara provledare för 60 skrivande. Det blir en lång dag och man brukar vara ganska trött men det är också kul att möta nya människor.
Den här veckan har blivit lite konstig i matväg. Jag har inte kunnat hålla varannan dag protein och varannan protein och grönsaker. Det har blivit för mycket grönsaksmåltider så jag förväntar mig plus på vågen på måndag. Jag kommer att veta vad orsaken är i alla fall. Det är bara att komma igen med nya tag nästa vecka. Trevlig fredagkväll på er allihopa!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 |
4 | 5 |
6 | 7 |
8 | |||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|