Alla inlägg under maj 2011

Av Gunilla - 15 maj 2011 17:07

Idag har jag ätit på Dukanvis i 15 veckor. Ganska otroligt egentligen, det känns både som en lång tid men samtidigt inte.


Morgonen började med städning av kylskåpet för att sedan inse att vi måste handla inför kommande vecka. Hem igen och fortsatte med städning av köksskåpen. Tänk vad duktig man är på att samla på sig grejor   Någon som känner igen sig?


Dagen idag:

Frukost

Lättyoghurt med havrekli och omelett med rökt skinka

Lunch

Hamburgare med lite dressing och sallad och tomater

Middag

Kyckling, dragonsås och sallad

 

Av Gunilla - 14 maj 2011 17:53

Den här lördagen har gått i regnets tecken. Hallå, var är solen??? Idag har vi firat Johan som fyllt 21. Tänk vad åren går fort, tyckte att det var nyss som han var en liten kille...


Om det här vädret fortsätter imorgon så kanske man skulle ta sig i kragen och göra något nyttigt här hemma. Som att kanske baka, städa förrådet eller städa köksskåpen. Låter inte så hippt men är välbehövligt. Vi får se imorgon och om jag har tur så kanske solen skiner och då bara måste jag vara ute eller nåt sånt   


Blir det Eurovision för er andra ikväll? Jag tror jag måste kika lite och se hur det går för Sverige. Tjingeling på er!

Av Gunilla - 13 maj 2011 18:37

Fredag är här och därmed helg. Ingen rast och ingen ro i det Candellska hemmet. Efter jobbet drog vi iväg och köpte present till Johan som fyller 21 år imorgon. Sedan på affären och handlade till middagen. Det fick bli fläskytterfilé med fetaostsallad och klyftpotatis till övriga i familjen.


Mina två dagar på vift har resulterat i mycket fuskande och nu gäller det för mig att komma på banan igen. Känner att det har blivit mycket grönsaksdagar på sistone och nästan inga proteindagar. Hur ska jag göra för att komma tillbaka till det rätta tänket och få in de rätta rutinerna igen? Jag får inte balla ur nu! Det går bara inte! Jag är ju inte i mål ännu...


Nu är det åter till städningen och det är bara att inse att jag inte kommer att hinna eller orka baka något tills imorgon. Jaja, det är tur att det finns bagerier   

Av Gunilla - 10 maj 2011 17:18

I går kväll ville inte våran frys fungera utan vid niotiden så började den pipa och varna. Det var bara att tömma den och gå bort till mn pappa och se om han hade plats i sin frys. Lite plats hade han så en del fick plats där, en del saker fick vi slänga och en del färdiglagade rester åt vi till middag idag. Nu har vi frostat av den och så får vi se om frysskrället går igång igen. Men inte något ont som inte för något gott med sig. Vi fick ju rensat och städat i frysen. Dock kunde jag ju inte frysa kakan som jag hade bakat tills på lördag så nu får vi äta upp den. Inte jag men de på mitt jobb och övriga i familjen.


Nu är det tvättstugan som gäller och lite plock i köket och strykning. Gud, vilket glamoröst liv man lever   Tjingeling på er!





Av Gunilla - 9 maj 2011 17:51

Nu har jag ätit efter Dukan-dieten i 14 veckor. 14 veckor som kan tyckas en lång tid men ändå inte. I morse när jag klev på vågen så visade den i alla fall -1,8 kg så totalt 14 kg på 14 veckor! Det känns ganska ofattbart att jag lyckats så här långt och nu är det bara en tredjedel kvar till målvikt, dvs 7,4 kg. Ska jag hinna i mål innan sommaren som testet visade? Det är mitt mål men om jag inte lyckas så gör det inget. Jag är så glad för det som jag går ner nu.


Har precis tagit ut en kaka ur ugnen. Det ska bli en Silvia-kaka till Johans födelsedag. Måste börja baka nu så jag hinner eftersom jag är borta nu i veckan. Ingen rast, ingen ro, det är bara och gno   Äntligen har solen tittat fram och man blev ju rent av chockad när man skulle gå hem idag och det var så varmt. Men nu åter till baket och trevlig måndagkväll på er!

Av Gunilla - 8 maj 2011 17:29

Morgonen började med en rivstart dvs garderobrensning. Tyckte inte det var så länge sedan jag hade en men nu blev det en hög med lite för stora kläder som skänktes bort och en med kläder som ska fixas till. Det innebär att de är för stora men jag vill inte skiljas från dem så jag ska se om jag kan sy in dem. Det är främst kjolar och sådana som jag hade planerat att ha i sommar så vi får se om symaskinen kan göra underverk. Trots att det är jag som trampar på pedalen och inte kan sy speciellt bra...


Efter garderobrensningen for jag och Britt iväg till Birsta City där en blus och ett linne inhandlades. Tycker det är svårare med byxor då jag inte vill kosta på mig några nya då jag vet att jag ska ner mer i vikt och då kommer de inte att passa ändå. Det är lättare med överdelar tycker jag.


Imorgon bitti väntar vägning och det ska bli intressant att se vad vågen visar för siffror. Jag håller tummarna och hoppas på det bästa! Trevlig söndagskväll på er allihopa!

Av Gunilla - 7 maj 2011 08:48

Åh, vad skönt att vara hemma igen. Borta bra men hemma bäst, som det sägs. Idag väntar först en promenad och sedan fotbollsmatch. Per åkte iväg tidigt imorse för att vara med på någon motorcykelavrostningsgrej i Ö-vik. Det känns som om vi den senaste tiden bara har mötts i dörren här hemma. En av oss är alltid på väg på något.


Innan jag åkte iväg på de här konferensdagarna så hade ju vågen börjat visa minus igen och jag tänkte att nu kommer det att bli plus igen. Jag har unnat mig både vin och efterrätt och inte motionerat något under de här dagarna. Men döm om min förvåning, när jag kliver på vågen nu imorse, och faktiskt har gått ner?! Ibland fungerar kroppen på ett konstigt sätt, eller hur?


Men nu ska jag ut i det fina vädret, vad ska ni göra idag?

Av Gunilla - 5 maj 2011 07:14

Sitter på hotellrummet och inväntar frukosten. Det bästa med hotell måste ändå vara hotellfrukosten, mums. Sedan bär det av mot bussen som ska ta oss till Hasseludden där konferensen är. Jag åker hem imorgon och är inte hemma förrän nio på kvällen. Det känns ju så där när det är fredag men okej ändå på något sätt. Nu måste jag kila för att möta Sara, äta frukost och packa ner det sista innan avfärden. Ha en bra dag allihopa!

Ovido - Quiz & Flashcards